Chakra’s

Met de Shamballa/ of Quantum Connection energie behandel ik zo nodig tijdens de healing de chakra’s en het aura waar nodig.De chakra’s kunnen bijvoorbeeld de verkeerde kant opdraaien of gesloten zijn terwijl ze open horen te staan. Door de behandeling gaan ze weer functioneren zoals bedoeld is. De chakra’s hebben invloed op ons psychologische en lichamelijk welzijn. De behandeling vindt plaats op een behandeltafel met de kleding aan.

De chakra’s (gebruikt in de traditionele Indiase cultuur/religie en sanskriet voor “wiel”) zijn te vergelijken met energiebronnen. Deze nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Door moeilijke situaties in ons leven, kunnen de chakra’s uit hun evenwicht raken. Ideaal zou zijn, als alle chakra’s altijd open en even actief zouden zijn. Helaas is dit meestal niet zo. Elk van de zeven chakra‘s heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties.

De 7 hoofdchakra’s :

1. Wortelchakra: Basis chakra, onderaan de ruggengraat, verbonden met zekerheid, realiteit, het vermogen om op eigen benen te staan en een eigen bestaan te creëren. Als deze goed werkt sta je met beide benen in het leven, vindt je het leven leuk, voel je je tevreden en pak je dingen graag aan.
Rood, element aarde, overleven.
2. Navelchakra: In de onderbuik in de buurt van je staartbotje, staat voor je seksuele energie, emoties en creativiteit. Wanneer deze goed werkt, heb je zin om te vrijen, voel je je zeker, heb je een zonnig humeur en vindt je lichamelijk contact fijn.
Oranje, element water, emoties en seksualiteit.
3. Zonnevlecht of Plexus Solaris: In de buurt van de solar plexus, bepaald of je voor jezelf opkomt, wilskracht, kracht om zelf je leven bepalen. Wanneer deze chakra goed werkt vind je veranderingen leuk, kun je ruzies gemakkelijker oplossen en je accepteren jezelf zoals je bent.
Geel, element vuur, wilskracht.
4. Hartchakra: In de hartstreek, bevat het vermogen om lief te hebben, je geef- en neemgedrag, vriendschappen, hoe je open staat voor anderen. Wanneer deze goed werkt voel je je zeker in omgang met anderen, ben je gul en bereid om anderen te helpen en je bent optimistisch.
Groen, element lucht, liefde.
5. Keelchakra: In de keel, bepaald de communicatie tussen ons en de buitenwereld. Wanneer deze goed werkt heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, je bent creatief en bijna nooit ziek.
Hemelsblauw, geluid, communicatie en creativiteit.
6. Voorhoofdchakra of derde oog: Tussen de ogen, staat voor intelligentie, intuïtie en aanvoelend vermogen. Wanneer deze goed werkt heb je goede zelfkennis, sta je open voor spirituele ervaringen en je hebt een sterke wil, Daarnaast kun je patronen herkennen.
Indigoblauw, element licht, helderziendheid, intuïtie en verbeeldingskracht.
7. Kruinchakra: In de buurt van de kruin, verbonden met kosmische energie, geeft de religieuze of spiritueel bewustzijn aan. Wanneer deze goed werkt sta je open voor het niet alledaagse en je hebt een goed contact met je eigen ziel.
Violet, element gedachte of denken, kennis en inzicht.