Technieken

Van origine ben ik een Maatschappelijk werker daarnaast  gebruik ik verschillende gesprekstechnieken om cliënten door moeilijke situaties heen te begeleiden. Waardoor een goed resultaat bereikt wordt.

Zoals Focussen, Affirmaties, Positief denken, en de RET. Per cliënt  wordt gekeken wat een goed werkende combinatie is en de cliënt aanspreekt.

Technieken tijdens de gesprekken.

Met Focussen kun je ontdekken wat je gevoelens zijn over een situatie. Je voelt wat er echt van binnen in je leeft. Op deze manier krijg je meer inzicht in jezelf en de situatie. Tijdens het focussen ben je niet bezig met het steeds opnieuw beleven van je gevoelens of emoties,  Het is een proces van luisteren naar wat je lijf je aanreikt en met aandacht en respect stilstaan bij wat er daar vanbinnen ís, zonder oordeel, en zonder meteen een oplossing te willen. Het verrassende is dat er dan op een heel diep niveau verandering kan komen

Door middel van de RET, kun je bekijken welke gedachten in een situatie leiden tot bepaalde gevoelens, en dit gaan ombuigen. Dit zodat je anders met moeilijke situaties om kunt gaan, die je steeds tegenkomt . Uiteindelijk veranderen je gedrag en gedachten dan op een positieve manier.
Met oplossingsgericht coachen wordt er vooral gekeken wat er nodig is en hoe dit te bereiken.

Met positieve psychologie wordt er veel aandacht besteed aan wat al goed gaat, en wordt op een positieve manier de situatie benaderd. Hierdoor is er niet alleen aandacht voor wat niet goed gaat in je leven. Wat kan helpen om ook positief te blijven in je moeilijke situatie. Onderzoek heeft uitgewezen dat door te kijken wat wel werkt en dit vaker toe te passen, cliënten sneller weer in hun kracht komen.

Affirmaties: Het is gebleken dat positieve gedachten en affirmaties helpen om sneller je leven weer op te pakken of mee door te gaan. Steeds negatief denken brengt je in een negatieve spiraal waardoor, het steeds slechter met je kan gaan ook fysiek. Maar als je jezelf afleidt van het negatieve, en gaat zien wat wel nog allemaal goed gaat. Kom je sneller uit het dal. In je hersenen verandert dan ook iets waardoor het makkelijker is positief te blijven en realistischer .

 


Gemiddeld heeft een cliënt 3 tot 7 gesprekken nodig.