Essentiële olie

Aromatherapie is een samenvoeging van de woorden aroma en therapie. Het staat voor behandeling met geuren. Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten van allerlei aard, emotioneel en lichamelijk. Bij praktijk The Flower kan ik de essentiële oliën integreren met de Biotensor. Ik test wat iemand nodig heeft en integreer dat in haar systeem. Dit werkt dan voor 4 weken lang. Dit wordt vaak gecombineerd met de Bachremedies die kunnen ook geïntegreerd worden. Samen kunnen er zo veel klachten emotioneel en lichamelijk verholpen worden. Maar de olien kunnen ook thuis worden gebruikt door een voetenbad of door ze te verdampen.

Enkele voorbeelden;

Geranium olie Zij is geschikt als middel tegen depressies, herstelt het innerlijke evenwicht, verdrijft slechte gedachten en onvriendelijke stemmingen en opent de ogen voor de mooie kanten van het leven. Geranium wordt als een vrouwelijke olie beschouwd en kan daarom gebruikt worden om het premenstrueel syndroom en klachten tijdens de menopauze te behandelen.

Olie van de Spar is goed om  het volgende te behandelen ;luchtweginfecties, griep en verkoudheid ,keelpijn, voorhoofdsholte ontstekingen astma en bronchitis versterkt het immuunsysteem en helpt om luchtweginfecties te voorkomen, spieren en gewrichten

Rozemarijn olie heeft en  ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan de olie bij fysieke en mentale uitputting ons nieuwe kracht geven. Rozemarijn helpt ons concentratievermogen en is daardoor ideaal te gebruiken bij studeren.

Mandarijn olie is goed om je op te vrolijken, bij neerslachtigheid

Tijdens sommige behandelingen verdamp ik in overleg een speciaal uitgekozen olie om de behandeling te ondersteunen.